Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean, a participat la finalul săptămânii trecute la „Green tourism weekend”, eveniment organizat de Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”, în contextul  sărbătoririi a 23 de ani de cooperare în euroregiune.

Este vorba de un proiect important implementat de  Asociația „Euroregiunea Dunărea de Jos”, respectiv „GreeTHiS – Turism verde și moștenire istorică – un pas important pentru dezvoltarea Bazinului Mării Negre BSB-305”,  finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre” 2014- 2020,  prin Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat.

Obiectivul principal al proiectului urmărește stimularea dezvoltării turismului istoric transfrontalier ecologic în bazinul Mării Negre prin promovarea know-how-ului de protecție a patrimoniului, tehnologii de adaptare climatică a clădirilor istorice și facilitarea transferului de soluții de afaceri inovative între țări.

De altfel, în contextul împlinirii a 23 de ani de activitate, în primăvara acestui an, Asociația a lansat un alt proiect „Acțiuni comune pentru protecția mediului în bazinul Mării Negre – BeECO”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre” 2014 – 2020. Principalul obiectiv al proiectului este promovarea protecției mediului în Bazinul Mării Negre prin educație comună, conștientizare și campanii de curățare a râurilor pentru reducerea deșeurilor fluviale și marine.

„Vreau să felicit organizatorii acestor evenimente, în special pe doamna director Natalia Budescu pentru implicarea prin  Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“. Lucrările acestui seminar îmi oferă prilejul de a mă întâlni cu partenerii din celelalte regiuni membre, de a cunoaște oameni noi și de a consolida relațiile existente. Cu această ocazie adresez un sincer La mulți ani! tuturor partenerilor din cadrul Euroregiunii, care după cum spun chiar organizatorii evenimentului, este o poveste de succes care a început la 14 august 1998, ca o soluție pe termen lung pentru părțile interesate din România, Republica Moldova și Ucraina, pentru stabilirea de relații transfrontaliere, contacte și transfer de expertiză. Într-adevăr, Euroregiunea „Dunărea de Jos” este de 23 de ani o săgeată pentru dezvoltare durabilă în regiunea Mării Negre și nu numai,  deservind o comunitate de aproape 4 milioane de oameni. Îi felicit pe toți cei care se implică activ în activitatea Euroregiunii, vă adresez un salut călduros tuturor și vă urez multă sănătate și succes la lucrările conferinței care se vor desfășura pe parcursul zilei de astăzi. Iar Euroregiunii îi urez viață lungă încununată cu cât mai multe proiecte viabile, cu beneficii pentru toți partenerii, atât din România cât și din Republica Moldova și Ucraina“- a transmis Lucian Simion, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Comunicat CJT

 

+ There are no comments

Add yours