Ce îl recomandă? Mai întâi îl cheamă Karsan, este un produs al firmei turcești Anadolu Automobile România și a venit la Tulcea să se prezinte.

Reprezentantul de vânzări, Ildif Selim Ali, i-a prezentat câteva caracteristici tehnice: lungime 12m; full-electric; capacitate călători 89, pe scaune 27; scaune joase; podea joasă pentru îmbarcare/debarcare; rampă pentru persoane cu dizabilități; spațiu generos pe interval; autonomie 450 km; 1 pachet baterii 450 kw; consum 0,60- 0,80 kw/h în funcție de comportament șofer (frână recuperatorie în mers, sistem climatizare maxim, număr călători); preț de la 500.000 de euro/buc. în funcție de pachetul de baterii ales; timp de încărcare baterii stație mobilă- cu 44 kw/h încărcare lentă (circa 6 ore), stație fixă cu 150 kw/h încărcare rapidă.

La prezentarea autobuzului electric Karsan de pe platoul STP au participat viceprimarul George Șinghi și conducerea societății de Transport Public, curioși și îndreptățiți să afle de la producător de ce ar trebui să achiziționeze pentru oraș autobuze electrice Karsan, altfel deloc ieftine. Printre altele ing. Dan Bocioagă s-a interesat de mentenanță, cum și ce fel. A aflat că firma ar putea să școlarizeze oameni în perioada de garanție, sau varianta externalizării cu service-ul. Problemele, inerente de altfel, pe care le va ridica de acum încolo implementarea transportului public cu autobuze electrice, vor fi destule, printre acestea una acută se anunță de pe acum: lipsa de personal calificat. Deocamdată, șefii de la Transport Public au văzut, le-a plăcut și… mai vedem. De văzut și întrebat și pe la alții care au cumpărat Karsan: Turda, Zalău, Dej, Brașov, Suceava. Karsan a încheiat prezentarea la Tulcea cu un tur pe traseul 4.

N.A.

+ There are no comments

Add yours