Să ai proprietate în oraș care nu se mai vede dintre bălării, loc de aruncat pet-uri, focar de infecție pentru vecini, nu se poate. Așa-zisele gospodării/sedii de firmă identificate deja (clădiri, terenuri) ies în evidență mai cu seamă acum, când toată comunitatea iese la curățenia de primăvară, iar așa-ziși gospodari ai “focarelor de infecție” pur și simplu sfidează reguli elementare de bun simț: îi doare-n cot, pentru că niciun edil până la Ștefan Ilie nu i-a tras de mânecă, sau dacă i-a tras, ei s-au făcut că plouă. Și vine ăsta acum să-i pună să-și facă curat în propria curte; curte/casă în buricul târgului. Câtă “obrăznicie!!! Clar este că primarul Ștefan Ilie a pus piciorul în prag. Primăria s-a autosesizat, dar au început să curgă și sesizări din partea cetățenilor, și astfel s-au demarat măsuri pentru igienizarea de terenuri aflate în proprietatea unor entități publice sau private. Dacă nu ești singur în stare entitate publică sau privată, vine Primăria, îți face curat, adună gunoiul și plătești. Plătești cât nu face! Iar băieții de la Servicii Publice, în branșă, fac o treabă de nota 10.
Care este regula pentru toată lumea…
Proprietarii sau deținătorii legali au obligația de a întreține imobilele, terenurile, incintele, curțile și împrejmuirile acestora, instalațiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, căile de acces și rigolele aferente. În cazul nerespectării acestor măsuri, autoritățile publice locale pot declanșa acțiunea de curățare și igienizare pe cheltuiala proprietarilor. Până în prezent, au făcut obiectul unor sesizări 40 de proprietăți, pentru care s-a dispus declanșarea demersurilor în vederea igienizării. Unii proprietari au luat măsuri, în cazul celorlalți s-a continuat cu procedura operațională pentru curățarea și igienizarea proprietății pe cheltuiala proprietarului. În continuare, pentru alte terenuri este declanșată procedura de identificare a proprietarului.
…și cum te “igienizează” Primăria municipiului
Notă de constatare întocmită de Poliția Locală a municipiului Tulcea în urma autosesizării sau a sesizărilor venite din partea cetățenilor; Identificarea proprietarului/ deținătorului legal; Notificare – înaintată proprietarului, care stabilește un termen de 30 de zile pentru a proceda la igienizarea spațiului respectiv. La expirarea termenului, Poliția Locală va verifca situația din teren; Sancțiune contravențională a proprietarului/deținătorului în cazul în care nu au fost efectuate lucrările de curățare și igienizare în termenul de 30 de zile; Dispoziție emisă de primar – prin care se aprobă executarea de către autoritățile publice locale a acțiunilor de curățare și igienizare în numele și pe cheltuiala proprietarului/deținătorului notificat.
Contravaloarea serviciilor va trebui achitată în termen de 10 zile de la primirea notificării de plată, în caz contrar recuperarea cheltuielilor se va face pe cale de instanță judecătorească, prin punerea în executare silită la Serviciul Taxe și Impozite.
…și cine face treaba „murdară”: Servicii Publice SA, cu tehnica din dotare.
Să avem un oraș curat, civilizat, de drag să trăiești în el, altfel nu se poate!
N.A.
+ There are no comments
Add yours