Trebuie spus. Prefectul Dan Munteanu s-a remarcat încă de la “înscăunarea” sa, relativ de scurtă  vreme, ce-i drept (13 luni), prin inițiativă, activitate în teren, abordare directă a problemei dar și ca un dușman aprig al limbajului de lemn. Sunt, într-adevăr, gustate menționările domniei sale la fiecare consfătuire/simpozion mai de amploare, despre “această ședință altfel”, ori “să spargem tiparele” sau “cred că e mai bine să…”, sau „este un alt format”. Mă rog, probabil avocatul din Dan Munteanu vorbea. Prefectul Alexandru Dan Munteanu a vorbit joi, 9 martie, despre provocările anului 2022, dar și despre cele mai importante realizări ale anului care s-a încheiat. A catalogat anul trecut drept unul dificil, cea mai problematică situație de urgență fiind criza refugiaților din Ucraina. Joi, însă, la bilanțul Prefecturii pe 2022 am asistat la clasicul limbaj de lemn în prezentării activității, lucru ce s-a văzut și în luările de cuvânt. Înseamnă că nici nu se poate altfel, de vreme ce prefectul nu a reușit  “un alt format” de comunicare, pe care tot îl invocă. Așa a decurs și ședința de evaluare a activității pe 2022: are cuvântul dl/d-na șef Serviciu…care citește raportul interminabil cu înșiruire de cifre, clasicele laude și felicitări de la invitați cu ștaif etc. Au fost de față și au luat cuvântul deputații Iusein Ibram și Silviu Feodor, primarul municipiului, Ștefan Ilie, șefi ai instituțiilor deconcentrate.

„Ne aflăm astăzi la un moment de bilanț al Instituției Prefectului. Am fi putut desfășura prezentarea acestui raport mai devreme, dar am vrut să fie un moment liniștit, în care să ne întâlnim cu toții, în care să am ocazia să vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru toată colaborarea de anul trecut. Nu a fost un an ușor, am avut situații nemaiîntâlnite, criza refugiaților, pandemia, invazia de lăcuste și multe alte situații în care prin colaborare și implicare am reușit să găsim cele mai bune soluții. Ne-am atins într-o mare măsură obiectivele și vreau să vă asigur că și în anul 2023 vom face tot ce ține de noi ca lucrurile să funcționeze bine”- a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu. Foarte corect!

În fine. Per ansamblu a reieșit că Instituția Prefectului a avut o activitate bună spre foarte bună pe anul 2022, aceasta  cu bani puțini și cu angajați tot mai puțini. Prin urmare, reprezentantului Guvernului în teritoriu, Prefecturii iată, i se cere să reprezinte cu cinste guvernarea în teritoriu, cu autoritate și, dacă se poate, cu minimul pe economia națională. Nu deplângem situația Prefecturii dar, fie și numai din rapoartele șefilor de Servicii prezentate în ședința de bilanț, a rezultat că oamenii, specialiștii de acolo, muncesc mult, competent și pe bani puțini. Consecința? plecările de salariați, unii chiar profesioniști, din Prefectură spre alte zări de instituții publice care plătesc mai bine aceeași muncă.

Altfel, în ședința de evaluare,  “mișcări” de personal  din  structurile Prefecturii:  doamna Anica Madar (șef Serviciu) a ieșit la pensie, doamna Carolina Pușcașu a preluat conducerea la Pașapoarte.

Iar la „chinezării” se cuvine menționat de ce prefectul nu l-a observat/anunțat pe colonelul Ion Bordei, șeful jandarmilor tulceni, la începutul ședinței. Simplu! Unu: A venit mai târziu în sală și doi, a fost recunoscut mai greu. Din cauză de bronz de la…Mauritius! E nădușeală e pe-acolo…!

Prefecturii, salariaților de această instituție publică, succes în acest an 2023!

N.A.

 

+ There are no comments

Add yours