Comuna Luncavița a primit marți, 18 februarie, o Diplomă de merit în cadrul programului Apele Unite ale României (AUR), la prima ediție a decernării premiilor, pentru proiectul ,,Turneul Internațional al Dunării, de 10 ani la Luncavița”. AUR este un proiect de țară pentru ocrotirea, păstrarea și punerea în valoare a apelor României, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România și Administrația Națională Apele Române.

Alături de Ivan PATZAICHIN, multiplul nostru campion olimpic, Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, Gheorghe-Constantin RUSU, directorul general adjunct al ANAR și Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, câștigător al trofeului.

Ștefan Ilie: „Ideea AUR, a lui Ivan PATZAICHIN, care a fost primită cu mare încredere de ACoR, este că protejând cursurile de apă, curățând și nemaipoluând râurile, punând în valoare calitatea apei, frumusețea naturii din jurul ei, vom avea colectivități care vor prospera. Dacă toate cursurile de apă vor fi curate, fiecare comună sau oraș va beneficia de un rău curat, de apă potabilă, de o natură verde, de o Deltă și de o Mare, care sunt colectorii finali ai tuturor apelor și care sunt de importanta mondială, nu doar naționala, fără deșeuri. Se poate dezvolta durabil România prin protejarea râurilor, iar AUR este proiectul care își dorește acest deziderat.
Comunele care pun în valoare apele, prin proiecte de epurare, întreținere, promovarea activităților care au ca temelie răul, etc, vor fi apreciate în fiecare an de Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 prin Asociația Comunelor din România. Anul acesta a fost prima ediție.
Luncavița a fost apreciată deoarece de 10 ani a inclus cei peste 15 km de Dunăre care o traversează în cel mai lung și mai vechi turneu al bărcilor cu vâsle din lume, Tour Internațional Danubien (TID). Acesta a pus pe harta competiției Luncavița, care reprezintă nu doar una dintre cele mai așteptate etape, dar a și contribuit semnificativ la dezvoltarea turistică a comunei.Mai mult, ca o apreciere a zonei, TID a hotărât ca în anul 2018, în luna octombrie, la Luncavița să aibă loc Conferința Internațională a turneului, când reprezentanți ai tuturor țărilor riverane Dunării si-au desfășurat aici lucrările timp de trei zile și au cunoscut frumusețile nu doar a teritoriului administrativ ,ci întreaga zonă de nord a județului dintre Munții Măcinului și Dunăre”- a declarat primarul Ștefan Ilie, la primirea diplomei.

N.A.

+ There are no comments

Add yours