„De mâine demarăm un proiect pilot, cu o durată de două săptămâni, în cadrul căruia s-a stabilit un program de aprovizionare agreat de majoritatea participanților. Peste două săptămâni ne reîntâlnim, iar dacă programul este funcțional autoritățile locale îl vor contura într-un regulament. Ne dorim cu toții ca lucrurile să funcționeze și consider că toate autoritățile prezente la această întâlnire vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestei probleme”- a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Programul de aprovizionare pentru agenții economici care-și desfășoară activitatea pe strada Isaccei din municipiu:
Zilnic – 09:00 – 11:00 și 13:00 – 15:00

Inspirată ideea prefectului de a pune în discuție și a găsi împreună cu agenții economici în cauză o soluție la problema aprovizionării cu marfă a societăților comerciale de pe str. Isaccei, din municipiu, de la Delta-sens giratoriu, până la ieșirea din oraș. Sătui de amenzi de la agenții de Circulație, și ei dar și șoferii de la aprovizionare, patronii “de pe Isaccei”, prin vocea lui Bogdan Corbeanu au ridicat chestiunea ultima oară recent, la întâlnirea prefectului cu mediul de afaceri. El a reținut-o și azi, 8 iunie, la sediul Prefecturii, autorități și oameni de afaceri au stat față în față să găsească o soluție împreună. Și au găsit-o! Deocamdată experimental, timp de 2 săptămâni, aprovizionarea societăților în cauză să se facă între orele 9-11 și 13-15, în aceleași condiții ca și până la acest moment, fără amenzi. Dacă nu se va constata o strangulare a traficului, atunci municipalitatea, ca administrator al drumului, va face un regulament de funcționare și, în principiu, aprovizionarea se va derula conform regulamentului întocmit, cu plăcuțe de permis acces, cu tot ce trebuie. Dacă nu, după expirarea perioadei de experiment, în aceeași formulă autorități locale- agenți economici se vor întâlni din nou și o vor lua de la capăt. Până când se va găsi o soluție acceptată de toată lumea, în termenii legii.

Noi vrem aprovizionare fără amenzi

Bogdan Corbeanu cu Passo Doble al lui era primul interesat să nu-l mai amendeze Poliția când face aprovizionare, s-a mai plâns în mai multe ședințe, s-a plâns și la întâlnirea prefectului cu mediul de afaceri. L-au susținut alți vreo 7-8 patroni, care au venit la întâlnirea cu prefectul și l-ar fi susținut încă vreo 14 patroni “de pe Isaccei”. S-a săturat să fie amendat și el și firma care face aprovizionare.

Organele vor să ajute dar fără încălcarea legii…

Primarul Ștefan Ilie și city managerul Nicu Bibu au declarat deschis că ar fi de acord cu programul fiecărui agent economic în parte, dacă traficul nu ar avea de suferit și legea ar fi respectată. Pentru că, în fond, ei sunt contribuabili la bugetul local și trebuie ajutați. Se pot găsi soluții.

Ștefan Ilie este cel care a propus experimentul: Timp de o săptămână aprovizionarea să se facă în aceleași condiții și dacă se constată că circulația în zona respectivă nu este afectată, nu se produc ambuteiaje etc, atunci municipalitatea să scoată un regulament adecvat.

Prefectul moderator e de acord, dar experimentul să fie de 2 săptămâni, să fie mai concludent.

 

Șeful IPJ, Dan Grădinaru, anticipase toate aspectele ridicate de patroni și, scurt, i-a cam tăiat microfonul subordonatului Tătaru care tot încerca să explice el din OUG 195 că auto de 3,5 tone doar cele cu produse alimentare au voie la aprovizionare etc. ”Ia mai taci mă, lasă-i să comenteze… ce dracu… Mă, Tătarule, ai impresia că ei știu mai bine decât noi OUG-ul ăsta cu legea circulației în natură pe strada Isaccei…?” În orice caz, autoritatea polițienească a dat de înțeles că ea deține controlul și cheia se găsește tot pe la IPJ. Iar dacă s-ar merge pe această potecă periculoasă, prefectul ar trebui la reamintească tuturor membrilor CJSU la prima ședință că el este „șeful suprem în județ”, deocamdată, și tot el dispune…

Să vedem experimentul. Să vedem cu ce se va veni după două săptămâni, pe 23 iunie, în aceeași formulă, la sediul Prefecturii.

N.A.

+ There are no comments

Add yours