Deunăzi, consilierii locali au aprobat modificări la un HCL din 2018 privind aprobarea studiului de fezabilitate „Îmbunătățirea capacității de preluare a apelor meteorice din municipiul Tulcea” și a indicatorilor tehnico-economici. Inginerul Dorin Țiu este vocea consilierilor social democrați, de regulă când se dezbat subiecte tehnice. Dorin Țiu nu prea înțelegea de ce costurile cu sf-ul la proiectul din 2018 au crescut cu 70% până azi, la momentul discuției în Consiliul local. De la 18-19 milioane lei în 2018 la 32 milioane în 2021. A dat explicații primarul Ștefan Ilie.
Inițial, firma care urma să realizeze proiectul cu care se tot mândrea Hogea, a scos un studiu de fezabilitate de 18-19 milioane lei în 2018, cu finanțare PNDL de la Ministerul Dezvoltării. Acum, când a venit echipă nouă la primăria municipiului, proiectul tehnic a fost luat la puricat în sensul de a se identifica erorile de proiectare și a se implementa cele mai bune soluții tehnice care să rezolve, odată pentru totdeauna, problema scurgerii apelor pluviale la Tulcea. Treabă făcută de specialiștii firmelor din consorțiul care au elaborat sf-ul, dar și de experți peste acești specialiști. Toate astea necesită timp suplimentar, drept care primăria a solicitat la Ministerul Dezvoltării prelungirea cu 2 ani a contractului și suplimentarea alocației financiare inițiale. Solicitare acceptată.
Ședința CL în care s-au modificat și aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului cu „salvarea municipiului de la inundații” s-a ținut miercuri, în ultima zi de martie iar a doua zi, joi, ziua păcălelii, primarul Ștefan Ilie a semnat autorizația de construire pentru proiectul „Îmbunătățirea capacității de preluare a apelor meteorice din municipiul Tulcea”. Urmează licitația pentru atribuirea proiectului, iar în circa 3 luni va fi deschisă dirigenția de șantier. Pe cât de important este proiectul, pe atât este și de complex. Va cuprinde zona Lac Ciuperca, străzile Progresului, Babadag, Victoriei, Unirii, Parcul Carol plus sens giratoriu, Păcii, Nicolae Bălcescu și Gării. La final, execuția va cuprinde și refacerea părții carosabile de pe străzile afectate. Scăparea de acest coșmar pe care îl trăiesc tulcenii după o aversă de ploaie, de ani de zile, costă, ce-i drept, dar merită toți banii.
N.A.
+ There are no comments
Add yours