Nicolae Ciuleac, într-o declarație pentru RFI:„Au distrus 600 de tone de carne pe care o aveam în depozitul frigorific. Nu era numai carne de porc. Era carne de pui, de curcan, de vită. Distrugându-le pe toate am rămas fără materie primă. Nu mai avem nimic, zero tot. Nu sunt numai porci. Porcii sunt undeva la aproape cinci milioane de euro. La astea se mai adaugă cele 600 de tone de carne, peste 100 de tone de preparate pe care le-am avut în depozite și care își urmau cursul de livrare. Și toți clienții noștri, care au luat marfă de aici, trebuiau să o distrugă. Nu știu să vă spun exact toate cantitățile care au fost retrase. Au fost omorâți și niște vieri care erau foarte valoroși. Un vier dintr-ăla este 10.000 – 12.000 de euro. Aceștia erau, practic, bunicii, din care făceam materialul genetic”. Potrivit acestuia, pagubele se ridică la şapte-opt milioane de euro. În fermă existau în jur de 48.000 de porci și zilnic erau duși la abator în jur de 300 de porci”.
Cine este de vină? Potrivit specialiștilor ANSVSA, compania aplica măsuri înalte de bio-securitate: fermele sunt protejate de două garduri, dintre care unul de doi metri cu sârmă ghimpată în partea de sus, zona murdară este foarte bine delimitată de zona curată. „Personalul ajunge din zona murdară în zona curată trecând printr-un filtru sanitar bine organizat și funcțional, angajații au zonă de duș și locuri separate unde își țin hainele de stradă”, se arată în documentul potrivit căruia silozurile pentru hrana animalelor sunt situate în zona murdară (acolo unde stau porcii vii n. red.).
Sursa: Economica.net
+ There are no comments
Add yours