Miercuri, 11 septembrie, a avut loc conferința de presă de promovare a proiectului „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării”, implementat de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Filiala Tulcea și cofinanțat de Consiliul Județean în cadrul sesiunii anuale de finanțări nerambursabile din fonduri publice .
” Acest produs nu va fi o carte de bucate, ci un ghid turistic care va scoate în față partea istorică, cea culturală și tot ceea ce ține de tradiții în Delta Dunării, având ca rezultat o mai bună promovare a zonei în rândul turiștilor care ne vizitează”- spunea în conferință Dumitru Mergeani, vicepreședinte al Consiliului Județean.
Președintele ANTREC Tulcea, Silviu Gheorghe spunea, de asemenea, că „Ghidul turistic al culturii gastronomice din Delta Dunării” va cuprinde o prezentare a zonei Deltei Dunării în ansamblul ei și a infrastructurii turistice, o prezentare a culturii gastronomiei specifice zonei deltaice, istoricul produselor gastronomice precum și influențele pe care le au datorită diferitelor etnii care alcătuiesc populația Deltei”.
Ghidul va apărea la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an, diseminarea acestuia fiind gratuită și urmând a se va desfășura la nivelul operatorilor turistici, autorități publice și private și în cadrul unor evenimente turistice naționale.
N.A.
+ There are no comments
Add yours