Prefectul și subprefect Carmen Caloianu, primarul municipiului, parlamentari și specialiști silvici, cercetători, au răspuns invitației Romsilva Administrația Parcului Național Munții Măcinului R.A. de a participa, astăzi, la conferința de lansare a proiectului „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor”.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminarea siturilor poluate istoric – Obiectiv specific – 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.
Valoare proiectului este de 14.517.111,87 lei, din care 12.339.545,14 lei valoare nerambursabilă Fondul European de Dezvoltare Regională și 2.177.566,73 lei din bugetul național. Proiectul se întinde pe şapte unităţi administrativ teritoriale: Jijila (cu localitățile Jijila și Garvăn), Văcăreni (Văcăreni), Luncavița (Luncavița, Rachelu), Hamcearca (Hamcearca, Nifon, Căprioara, Balabancea), Cerna (Cerna, Traian, Mircea Vodă, General Praporgescu), Greci (Greci) şi Măcin (Măcin, oraș).
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică din Parcul Național Munții Măcinului și informarea / conștientizarea factorilor interesați și dezvoltarea capacității Administrației Parcului Național Munții Măcinului.
N.A.
+ There are no comments
Add yours