Joi, 3 octombrie, ora 18:00 ,,Ea și numai ea” de Andrei Ivanov, regia Radu Ghilaș, Teatrul ,,Sică Alexandrescu” Brașov. „Piesa tratează o temă actuală: comunicarea virtuală, care acaparează generaţia tânără, şi nu numai, devenind o ameninţare reală, o problemă mondială, un caz cu ecouri şi amprente în viaţa socială şi emoţională”, a explicat Dan Cogălniceanu, manager Teatrul „Sică Alexandrescu”.
O mamă, văduvă încearcă să-şi îmbunătăţească relaţia cu fiul, adolescent. Între aceştia nu există comunicare aproape de niciun fel, viaţa şi universul lor fiind despărţite de peretele dintre camerele în care cei doi locuiesc, pe de o parte şi de diferenţele dintre generaţii şi viziuni, pe de alta. Pentru a se apropia de fiul său şi a-l descoperi, mama apelează la un tertip periculos, îşi creează un cont pe o reţea de socializare sub un pseudonim, dând astfel naştere unei adolescente, cu preocupări extravagante, Toffy, care îl fascinează şi atrage, încetul cu încetul pe Corbul din turn. Comunicarea devine, aşadar, posibilă, dar nu pentru vreme îndelungată, mama fiind în cele din urmă demascată, plătind un greu preţ al dreptăţii: pierderea fiului. Regia: Radu Ghilaş
Preț bilet: 25 lei
Joi, 3 octombrie, ora 19:30 ,,Violoncelissimo” Clasic la Puterea a Treia, Concert Național Extraordinar, Casa Avramide-etaj. Născut în anul 1994, Ștefan Cazacu şi-a început la doar 6 ani formarea muzicală, alături de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A urmat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa unui alt important violoncelist român: Răzvan Suma. Grație bursei Erasmus oferite de Uniunea Europeană, și-a completat studiile de master la Universitatea de Muzică din Viena (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien/ University of Music and Performing Arts Vienna), una dintre cele mai importante instituții de gen din lume, a cărei istorie a început cu peste 200 de ani în urmă, în 1817. A participat la cursuri de perfecționare susținute de apreciați violonceliști pe scena muzicală internațională, ca Reinhard Latzko, Wolfgang Boettcher și Frans Helmerson. În octombrie 2018, alături de tatăl său, violoncelistul Marin Cazacu, și de sora sa, violonista Iulia Cazacu, Ștefan Cazacu a participat la primul său turneu național, intitulat Clasic la puterea a treia, eveniment ce a avut-o ca invitată și pe mama sa, Constanța Cazacu, la flaut. Ștefan Cazacu colaborează constant – începând din anul 2011 – cu ansamblul Violoncelissimo, creat de tatăl său, Marin Cazacu, în anul 1992. Ansamblul presupune o formulă flexibilă – cuprinde între 4 și 100 de violoncele – în funcție de eveniment. Alături de Violoncelissimo, Ștefan Cazacu a cântat în străinătate, în mari orașe ca Bruxelles sau Washington DC, dar și în țară, la București, Iași, Timișoara.
Intrarea liberă
Joi, 3 octombrie, ora 21:00 ,,Ultima bandă a lui Krapp” de Samuel Beckett, regia Toma Dănilă, Teatrul ,,Unteatru” București”-Sala Studio. ,,Ultima banda a lui Krapp”, a fost scrisă de celebrul dramaturg Samuel Beckett (1906-1989), câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, pentru actorul irlandez Patrick Magee în 1958 și a avut premiera în același an la Royal Court Theatre, Londra. A fost jucată cu succes, de-a lungul timpului, de către actori renumiți printre care John Hurt, Harold Pinter și Robert Wilson.
Preț bilet: 25 lei
+ There are no comments
Add yours