Clubul Hipic Real Racing din Tulcea și Asociația Working Equitation România organizează în perioada 24 – 26 iulie 2020 concursul de Working Equitation.

Devenită sport competitiv din 1996, disciplina Working Equitation a fost creată în ţările în care caii sunt folosiţi atât pentru muncă cât şi pentru sport ca o suită de probe interdependente și corelate reciproc. Acestea sunt deschise atât călăreţilor începători cât şi celor experimentați.

Concursul va debuta vineri, la orele 9.00, cu cele șase probe de dresaj clasic. Ziua de sâmbătă va fi cea mai spectaculoasă pentru publicul pasionat de echitație întrucât începând cu orele 9,30 se vor desfășura probele de sărituri peste obstacole, prezentări de cai de rasă și de atelaje. De asemenea, se vor desfășura și probele clasice de working equitation pentru copii și adulți. Atât în probele de maniabilitate (stil) cât și în cele de obstacole și viteză copiii își vor demonstra abilitățile și își vor exersa relația cu partenerul de concurs în fața publicului.

În fiecare zi, după încheierea probelor de concurs vor avea loc festivități de premiere. Duminică, concursul se va desfășura în prima parte a zilei și se va încheia cu proba Blitz. Câștigătorul acesteia va fi premiat cu o excursie pentru patru persoane în Delta Dunării, oferită de  Clubul Hipic Real Racing din Tulcea.

Imediat după încheierea festivităților de premiere va fi organizată o croazieră pe Dunăre la care cei dornici se pot înscrie până joi, 23 iulie, în limita a 20 de locuri.

                                          Program concurs

Vineri: 09.00 – 12.00 – Probe de dresaj

Sâmbătă: 9,30 – 11.00 – Probe de sărituri peste obstacole, prezentări de cai de rasă și

de atelaje; 17.00 – 19,30 – Probe de maniabilitate

Duminică: 08.00 – 12.00 – Probe de maniabilitate, viteză și Blitz

                                 Cine vrea să se facă… cow-boy?

Cai în căutare de oameni. Activitatea clubului hipic este una intensă ce necesită în permanență un număr considerabil de persoane pentru îngrijirea și creșterea cailor. Mai mult, odată cu primirea mânzului Amurg, orfanul salvat la sfârșitul lunii iunie de pe malul canalului Lipoveni de către echipa ISU Tulcea și de sătenii din Dunavățu de Jos nevoile de îngrijire au crescut. Astfel, dna conf. univ. dr. psiholog Simona Elena Tomozii și dr. Ștefan Răileanu au inițiat un program de voluntariat menit a îndruma timp de o lună patru persoane în creșterea și îngrijirea cailor din cadrul clubului. Stagiul de voluntariat presupune o activitate de 6 – 8 ore zilnic în care vor fi dobândite competențe atât de relaționare cât și de îngrijirea cabalinelor. Voluntarii beneficiează de cazare și masă în cadrul clubului.

Adresă: Club Real Racing Tulcea, Șos. Murighiol, km 3.5

Înscrieri concurs & excursie & program de voluntariat: Dr. Ștefan Răileanu, tel.: 0742.881.653, realracing.echitatie@gmail.com

N.A.

+ There are no comments

Add yours