Prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile are un singur scop: protejarea sănătății și vieții românilor! Cine pune sub semnul întrebării pericolul infectării cu noul Sars Cov2, lucru demonstar de rezultatele testelor care continuă să se efectueze și care înregistrează creșteri îngrijorătoare. Dezavuăm toate acțiunile celor care vor să puncteze politic o potențială tragedie.
Conform legii 55/2020 privind instituirea stării de alertă în timpul pandemiei COVID-19, Parlamentul este chemat să încuviințeze în termen de 5 zile hotărârea guvernului de instituire a stării de alertă. Legea nu conferă Guvernului atributul de a solicita încuviințarea Parlamentului în cazul prelungirii stării de alertă. În semn de respect al principiului colaborării loiale între instituțiile statului, premierul Ludovic Orban a transmis spre informare Parlamentului Hotărârea privind prelungirea stării de alertă. În ciuda solicitărilor medicilor și a specialiștilor în sănătate, PSD-iștii au contestat în permanență prelungirea stării de alertă. Practic, Ciolacu și restul pesediștilor arată că nu le pasă de ceea ce spun medicii și specialiștii. Ei cred că o decizie care vizează sănătatea și viața românilor se ia într-un for politic, un for format din politicieni fără nicio expertiză medicală.
Starea de alertă nu înseamnă înăsprirea condițiilor, ci înseamnă continuarea, în mod organizat, rațional, a planului de relaxare, pe care l-am pus la punct. La fiecare 15 zile Guvernul relaxează anumite chestiuni, însă facem acest lucru treptat, pentru a nu pune în pericol sănătatea și viața românilor. Nu ne dorim un val doi și cred că nimeni nu își dorește. De aceea, le cerem parlamentarilor să se gândească la români și nu la calcule politice.
PNL și președintele Iohannis nu vor negocia niciodată chestiuni ce țin de sănătatea și de viața românilor. PNL nu este interesat de calcule politice și vom lua cele mai bune măsuri pentru români. Guvernul acționează, ca și până acum, pentru ceea ce s-a angajat în fața cetățenilor și a dovedit că poate gestiona o criză sanitară cu care România nu s-a mai confruntat vreodată.
Referitor la faptul că în sfârșit am reuși să votăm impozitarea cu 85% a pensiilor speciale care depășesc 7.000 de lei vreau să vă spun că vom acționa în același mod și în ceea ce privește pensiile specile ale parlamentarilor, pentru că vrem să înlăturăm orice inechitate socială între pensionari. PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, deci un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate.
Gudu Vasile, deputat PNL
+ There are no comments
Add yours