Prefectul a inițiat această dezbatere și tot prefectul pare acum că nu știe cum să iasă din ea. Așa încât acest dar de la Natură (Dumnezeu), caii sălbatici, sălbăticiți, sau cum s-or numi ei, din Delta Dunării, să-și aibă (păstreze) locul lor în mirifica Deltă a Dunării, patrimoniu UNESCO etc etc. Din păcate, acești cai au devenit mai interesanți pentru ‘jde ONG-uri de Capitală care, unele, se erijează în protectori ai acestor animale ale nimănui, însă, de fapt, abia așteaptă să le scoată din Deltă și… mă rog, să le protejeze.

Jos pălăria, prefectul Dan Munteanu i-a invitat pe toți la discuții. Vrea democrație, normal, și a primit-o în forma ei sălbatecă, dacă tot vorbim de sălbăticii. Lălăială de câteva ședințe în vreo două luni din care nimeni nu mai înțelege nimic și am observat asta pe fața comandantului Poliției județene, prezent la toate ședințele despre cai. Din nou s-a amânat luarea unei decizii. Să vină cu propuneri în scris și crescătorii de animale, prezenți la ședință, și ONG-urile care încă nu s-au hotărât ce vor. Dar cel mai interesant ni s-a părut discursul interminabil al dlui Marius Iliev, purtătorul de cuvânt al ong-ului „SOS Salvați caii Deltei”; cu totul întâmplător și posesorul brandului “Caii de la Letea”, un vin foarte bun!

Foarte important, cuvântul prefectului!

“Toate acțiunile pe care le-am inițiat cu referire la caii din Deltă au venit în urma numeroaselor probleme care persistă de ani de zile. Am considerat că este necesar să fie o instituție sub umbrela căreia să se adune totate autoritățile cu atribuții pe acest subiect și să facem un plan de acțiune care să aibă ca obiectiv siguranța cailor din Deltă. Am prezentat un plan de acțiune elaborat de toate instituțiile implicate iar ONG  -urile și-au arătat interesul de a aduce câteva noi propuneri respectiv modificări la acest plan. Din păcate ce am putut să constat în această perioadă este că nu toate ONG-urile se implică în aceeași măsură cu care judecă autoritățile. E ușor să arăți cu degetul  dar e greu atunci când vine vorba de lucruri concrete. Eu sper ca până la urmă să găsim un numitor comun și să facem ca acest plan, cu toate amendamentele ce pot fi luate în considerare, să funcționeze pentru a rezolva această problemă”- ne-a declarat domnia sa.

Perfect cum spune domnul prefect. Dar am săpat un pic mai adânc și am dat de chestii interesante, demne de arheologi. Revenim cu un material!

N.A.

+ There are no comments

Add yours